DANIJEL KOŽUL ZAVRŠIO IGRAČKU KARIJERU

Defenzivni vezni igrač Danijel Kožul odlučio je „objesiti kopačke o klin“ u svojoj 32. godini života. Cijelu je svoju igračku karijeru proveo u matičnom klubu i ostao mu vjeran do kraja, pa čak i nakon najtežeg životnog razdoblja, kao beskompromisni borac i jedan od najsrčanijih igrača u povijesti kluba s Pecare.

-Najprije se želim zahvaliti dragom Bogu na svemu što mi je dao tijekom nogometne karijere, a onda i svim nekadašnjim i dosadašnjim suigračima, trenerima, upravi i navijačima kluba. Posebnu zahvalu izražavam Dini Ćoriću i Juri Ivankoviću s kojima sam proveo cijelu karijeru u Širokom Brijegu. Ponosno sam nosio dres matičnog kluba svih ovih godina. Nažalost, uslijed učestalih ozljeda, osjetio sam kako više ne mogu davati svoj maksimum na terenu za svoj klub i odlučio sam završiti karijeru. Suigračima želim puno zdravlja, sreće i uspjeha, kako u životu, tako i na sportskom planu, kazao je Danijel Kožul kojem je prvi i posljednji trener bio aktualni šef stručnog stožera NK Široki Brijeg Toni Karačić.

U “plavo-bijelom” dresu debitirao je 13. svibnja 2006. godine u susretu protiv Žepča na Pecari u sezoni kada se momčad NK Široki Brijeg okitila drugim naslovom prvaka Bosne i Hercegovine. Dakle, na Pecari je proveo punih 15 godina i odigrao 209 utakmica i postigao 6 pogodaka u svim natjecanjima.

-Ostat će mi u sjećanju dosta utakmica, posebice one s Beşiktaşom i FK Austria Wien, ali i osvajanje Kupa BiH protiv FK Sarajevo 2017. godine, dodao je Danijel Kožul koji će ostati raditi kao trener u Škola nogometa NK ŠIROKI BRIJEG.

Našem Dani zahvaljujemo na svakom atomu snage koji je dao za svoj matični klub i želimo mu sve najbolje u životu te nastavku (i početku trenerske) karijere, piše na službenoj stranici kluba.

FOTO: Bljesak.info

NK Široki Brijeg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *