KARDINAL PULJIĆ NA KOČERINU: VIDIM DA SMO SPREMNI IĆI ZA ISUSOM!

Svetu misu Uočnicu apostolskim prvacima sv. Petru i sv. Pavlu na Kočerinu je predvodio vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić.

Slavlje je započelo procesijom i molitvom pred kipom sv. Petra. Pozdrave dobrodošlice kardinalu, okupljenim vjernicima i vjernome puku uputio je fra Mario Knezović, župnik. U svojoj propovijedi, koju je pozorno pratilo oko tri tisuće vjernika, kardinal je govorio kako je Bog iz jednog ljudski krhkog života sv. Petra izgradio vjernu gromadu.

Naglašavajući Pavlovo obraćenje dotaknuo se i nekih konkretnih stanja našega društva, osobito mladih. Na misi je pjevao Dječji župni zbor. Nakon misnoga slavlja uslijedio je blagoslov djece. Potom je kardinalu darovana originalno izrađena bista sv. Petra kojeg je za tu prigodu načinila župljanka i studentica likovne umjetnosti Iva Ćuk.

Ljubiš li me više od onih koji su drugačiji? Imaš li hrabrosti reći Isusu: “Evo me”, kao Pavao, upitao se kardinal Puljić.

Znajte biti Isusovi učenici. Učimo od njegovih riječi, poruka i nadahnuća da se vidi da smo učenici, da smo spremni puni životne mladosti i radosti ići za Isusom u našoj svagdašnjici, pozvao je kardinal Puljić u svojoj propovijedi.

Kardinal je na kraju svete mise na dar dobio statuu svetog Petra te je uslijedio blagoslov djece.

U ponedjeljak će, na blagdan sv. Petra i Pavla, svete mise u 8 i 11 sat predstaviti fra Augustin Čordaš. Prvotno je bilo planirano da mise na blagdan predslavi fra Mladen Parlov, dekan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Splitu, no zbog problema na granici, fra Mladen je svoj dolazak otkazao.

FOTO: Jabuka.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *